Gastro lístky vyvolali veľkú diskusia ešte v roku 2011. Aj rok 2012 však zostáva aktuálny, pretože opäť dôjde k úprave zákonníka práce. Zamestnávateľ sa snaží o čo najväčšie využitie zamestnancov, zamestnanec naopak chce čo možno najviac peňazí pri čo možno najmenšom úsilí. Osobitou kategóriou sú SZČO, ktorých sa Zákonník práce veľmi netýka. Živnostníkov a iných podnikateľov zaujíma skôr účtovanie a zmeny v ňom.
Sociálny fond – použite, tvorba, zákon
Sociálny fond, jeho vytvorenie použitie, definuje Zákon o dani z príjmu. V roku 2011 došlo k novelizácii tohto zákona, kde bolo upravené okrem iného aj možnosti čerpania finančných prostriedkov z tohto fondu pre zamestnancov. Nárok na tieto prostriedky majú všetci zamestnanci. Pre zamestnanca aj zamestnávateľa majú význam aj odvody, ktoré sú/nie sú so sociálnym fondom spojené.
Od odvodov je oslobodený zamestnanec aj zamestnávateľ v týchto prípadoch:
- príspevky na nealkoholické nápoje poskytované zamestnávateľom zamestnancovi na spotrebu na pracovisku
- príspevky na zabezpečenie stravovania
- príspevky na použitie rekreačného, predškolského, telovýchovného, športového zariadenia, zdravotníckeho, vzdelávacieho, ktoré vlastní zamestnávateľ a poskytne ho zamestnancom
- príspevky na použitie rekreačného, zdravotníckeho, vzdelávacieho, športového zariadenia, predškolského, telovýchovného, ktoré nevlastní zamestnávateľ ale prenajme si ho od jeho majiteľa a poskytne ho zamestnancom
Takže od odvodov sú oslobodené stravné lístky, príspevky na obedy, príspevky na stravovanie atď. Čerpanie týchto finančných prostriedkov zo sociálneho fondu je podobné aj pri rôznych rekreačných a ozdravných pobytoch. Patrí sem napríklad aj pracovná cesta.
Živnostníci
Sociálny fond majú povinnosť vytvárať zamestnávatelia s minimálne jedným zamestnancom. Nepatria sem dohodári. To znamená, že živnostník nie je povinný vytvárať sociálny fond.